Preview Mode Links will not work in preview mode

KetogenPodden

Feb 28, 2021

Få gode råd om utstyr og ketogen kokekunst fra en proff kokk. Svein Iversen holder kurs i matlaging, og er forfatteren bak Ketogen kokebok som Epilepsiforbundet og Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) ga ut for en tid siden.

I denne episoden gir han deg råd om ketogen matlaging, oljer, andre råvarer, kniver, utstyr...


Feb 28, 2021

Bilførere med epilepsi får førerkortet inndratt inntil de er friske eller ikke har hatt anfall på mange år.

Sigrunn Granseth er en av dem som har fått førerkortet tilbake, men bare så lenge hun står på ketogen diett. I denne episoden kan du høre den historien og hvorfor hun lager fete vafler til...


Feb 28, 2021

Mange mener det kan være vanskelig å ha epilepsi og leve på ketogen diett hvis man bor i distriktene, langt borte fra Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) og andre sentrale fagmiljøer.

KetogenPodden dro til Sørlandet for å høre hva overlege Thorsten Gerstner ved Sørlandet sykehus i Arendal mener om det.

I tillegg...


Feb 28, 2021

Bli med hjem på kjøkkenet til Mette Estep i Sandnes. Mette har epilepsi og lever på ketogen diett for sin sykdom. Mye fett og proteiner, men nesten ikke noen karbohydrater som fra mel, poteter eller pasta. Ikke noe sukker, heller. Blir det ikke fett nok, topper hun rettene med ekte majones.

Mette har kunnskaper som...


Feb 28, 2021

Hvordan kan barn med epilepsi som medikamenter eller kirurgi ikke virker tilfredsstillende på, stå på ketogen diett? Kathrine Haavardsholm, klinisk ernæringsfysiolog, og Carine Tallaksen Valayé, overlege ved barneavdelingen, ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) gir oss svar.

De to forteller at nøkkelen til god...